Solcelle

Teknologien har utviklet seg voldsomt de siste årene, markedet har blitt større, og med tanke på den siste tidens økning i strømpriser tilbyr vi nå solceller.

Solcelle

Romsdal Elektro har de siste årene satt seg litt på gjerdet i forhold til solcellepanel. Teknologien har utviklet seg voldsomt de siste årene, markedet har blitt større, og med tanke på den siste tidens økning i strømpriser hopper vi ned fra gjerdet.

Enova-støtte

Enovatilskuddet for anlegg som produserer strøm, utgjør en betydelig del av investeringskostnaden. Vi legger denne summen inn i våre beregninger, men det er opp til deg som oppdragsgiver å ta runden med Enova.

Hvordan installasjonen utføres

Vår største frykt, er om vi eventuelt skader taket under arbeidene, og gjør taket utett. Dermed er dette, etter sikkerhet, vår høyeste prioritet.

Prinsippet er at solcellepanelene kobles til en “boks” som omgjør energien fra panelene til strøm som kan tas i mot av strømnettet. Det legges ledninger ned fra taket, til denne boksen, og det er viktig å ta en vurdering av plasseringen av boks og ledninger, før installasjonen påbegynnes.

Hva sparer man i strøm

Det er flere aktører(strømleverandører) som tilbyr gode avtaler for “salg” av strøm. Dette er ikke noen anbefaling, men for å nevne noen av dagens løsninger. Fjordkraft har en såkalt solkonto, der du lagrer strøm til f.eks vinterhalvåret. Hos Tibber har du mulighet til å selge strømmen til andre Tibberkunder for spotpris.

Det har vært et argument i mange år, at med solceller så produserer du strøm når du ikke bruker strøm, nemlig om sommeren. Med dagens løsninger hos strømleverandørene, begynner dette argumentet og forsvinne.

Batteri

Det er voldsom hastighet på utviklingen av batteriteknologi, og det som ikke er mulig i dag, kan godt være mulig i morgen. Pr. dags dato vil vi uansett ikke anbefale batterilagring av strøm, da det som nevnt vil være stor utvikling på teknologien fremover.

Kontakt oss