Renovering av familiegården

Utvendig kveldsbilde av en moderne enebolig med store vinduer, lys fra innsiden som gir en varm atmosfære, og naturskjønn bakgrunn med fjell.

Jørgen Sporsheim kjøpte småbruket i Julsundet av sin far i 2019.

Han hadde store ambisjoner, og ville fornye og renovere gårdshuset til en mer moderne og  familievennlig standard. Kort tid etter at han tok over gården startet han samarbeidet med  Romsdal Elektro på små prosjekter. Under renoveringen av huset i 2022 bestemte han seg  for å fortsette samarbeidet med Romsdal Elektro.

Jørgen er født og oppvokst på gården og har alltid tenkt at dette er stedet han ønsker å bo. – Jeg  er kanskje en smule inhabil, men mener det er den fineste plassen å bo vest for Molde, sier Jørgen. Det er jo et «solnedgangseldorado» med flott utsikt, og vi har en stor tomt med passe avstand til naboene.

Romslig stue med store vinduer som gir panoramautsikt over havet og fjellene, moderne innredning og koselig belysning.

Hvorfor Romsdal Elektro

– Samarbeidet med Torgils og resten av gutta i Romsdal Elektro fungerte fra dag en. Firmaet er lokalt, og med kort reisevei møtte de alltid opp på kort varsel. Underveis har de kommet med  gode innspill, vært fleksible og viste en yrkesstolthet som gjorde at vi hadde stor tillit til kvaliteten på arbeidet, sier Jørgen.

Moderne kjøkken med grønne skap, hvit benkeplate, integrerte hvitevarer, og minimalistisk belysning.Elegant bad med beige fliser, frittstående hvitt badekar, moderne servant på trebenk og innebygget vindu med grønn plante.

Et upåklagelig samarbeid

Tett på oppstarten av renoveringen hadde vi et møte på byggeplassen der vi snakket om våre tanker og idéer. Romsdal Elektro kom med sine idéer og sammen fant vi gode løsninger.

Med lite prosjektering var renoveringen «levende», men Torgils og Stig er løsningsorienterte og gode løsninger ble raskt avklart for å kunne gå videre i byggeprosessen. Vi hadde et relativt voksent budsjett, men med våre krav til kvalitet ble det selvfølgelig overskredet. Det må vi ta på egen kappe siden hele byggeprosessen "ballet" på seg underveis – vi ville ha løsninger som vi skulle ha glede av i mange år, uttaler Jørgen.

Moderne bad med beige fliser, svart dusjhode, hvit servant på en lys trebenk, og en grønn plante som henger ned fra et innebygd vindu.

Spesialløsninger

Det er en historie for seg selv sier Jørgen, men det er sluttresultatet som teller. Romsdal Elektro presenterte gode produkter og vi stolte hele tiden på erfaringen til fagfolkene i firmaet. I hele 2. etasjen gikk vi for LED-stripsene Torgils anbefalte. En fantastisk flott løsning som var ganske kostbar, men verdt hver eneste krone. Utvendig er det montert flomlys og lys på fasaden. I tillegg har vi kameraovervåkning.

Soverom med mørke vegger og tak, hvit seng, og et stort vindu som gir fantastisk utsikt over havet og fjellene i det fjerne.

Smart styring

Vi har komplett SG i huset sammen med smartstyringen PLEJD. Det var mulig å velge mellom alternative produkter, men Romsdal Elektro valgte de produktene de har best erfaring med. Det er veldig kjekt å kunne programmere bryterne med enkel/dobbel klikk. Samt å styre hele huset via app med blant annet mulighet til å velge forskjellige moduser som for eksempel  «filmhus». Det er en smart løsning som vi er strålende fornøyd med. 

Nærbilde av hvite, runde lysbrytere montert på en vegg, med en moderne svart ovn synlig i bakgrunnen.

Design 

Fargevalget på brytere og stikkontakter var ikke jeg og kona helt enige om. Fruen ville ha hvite og  jeg ville ha svarte. Det hele endte med at kona fikk viljen sin i 1. etasje, mens jeg fikk bestemme i 2. etasje. Uansett må det passe helheten med designet og fargevalget i huset.

Nærbilde av svarte lysbrytere montert på en lys vegg med marmorlignende fliser.

Neste trinn 

Vi er ikke helt i mål med renoveringen. Kjelleren er neste trinn, og når den er ferdig står hagen for tur. Det blir spennende prosjekter som Romsdal Elektro skal få bryne seg på med gode innspill,  smarte løsninger og samme kvalitet på jobben som de har gjort i dag.

Vi kommer aldri til å flytte herfra, så vi fokuserer på høy kvalitet og produktene vi liker best, avslutter Jørgen.

Kommentar fra elektriker

I andre etasje valgte vi en utradisjonell løsning, og derfor måtte vi kontakte flere produsenter for å få det vi ønsket. Etter mye tenking og planlegging satte vi sammen systemet med komponenter fra følgende produsenter:

  • SG: De leverte LED-strips og det meste av belysningen. SG er vår hovedleverandør av belysning på grunn av deres kombinasjon av kvalitet, enkelt design, og utmerket support og reklamasjonsoppfølging.
  • Q-Light: De leverte innsparklede metallprofiler som sparkles inn i gipsen. Det krevde mye snekring og sparkling, men sluttresultatet ble veldig bra.
  • Plejd: De leverte styringssystemet for lys. Plejd er vårt foretrukne valg for lysstyring fordi systemet er enkelt for både elektrikeren og kunden å bruke. Systemet er godt utviklet, og vi får svært få tilbakemeldinger og reklamasjoner.
  • Det er også verdt å nevne at snekkeren og maleren har vært svært tålmodige, og vi må rette et takk for godt utført arbeid til Snekker Nachtigal AS.

Jørgen er en fantastisk kunde, med godt humør og øye for detaljer og gode løsninger. Det ble et vannvittig bra resultat som både Jørgen og vi er veldig fornøyd med.

Bestill befaring!

Vi tilbyr en uforpliktende befaring og pristilbud!
Fyll ut kontaktskjemaet, så vil vi gjøre vårt beste for å svare deg innen 24 timer.
... ...

Thank you

Thanks for reaching out. We will get back to you soon
Oops! Something went wrong while submitting the form.