Elbillader hjemme - dette må du vite

Elbilsalget har skutt i været den siste tiden, og det er ingen grunn til å tro at salget skal bremse opp. Elbiler er både gunstige, miljøvennlige, lydløse, komfortable å manøvrere og ikke minst kan de minske kostnadene tilknyttet bilen betraktelig – både i form av diesel eller bensin utgifter, samt bommer m.m.

Økt behov for elbilladere

Behovet for ladestasjoner har også økt med salget av elbiler. Med det må du sette deg litt inn i hva som er mulig og ikke når det kommer til å få installert en elbil lader.

Har du skaffet deg Elbil, men har enda ikke fått på plass elbillader hjemme? Da bør du lese videre.

Jordfeilvern for elbilladere

Jordfeilvern brukes for å koble ut strømmen når det er risiko for brann eller personfare.  Vanligvis er dette av type A, men for elbiler kreves det jordfeilvern type B eller et DC overvåkingssystem i selve ladeboksen.Dersom ladeboksen er utstyrt med dette er det tilstrekkelig med type A jordfeilvern.

Etter mange år med utvikling har de fleste ladere i dag disse funksjonene innebygd. Slik at hvis man velger en kjent lader, er ikke dette noe problem.

Spør oss! Vi tør påstå at vi kan elbillading.

Tidligere kunne du bruke en schuko-kontakt som det kalles på fagsråket, altså en vanlig stikkontakt for å lade elbilen. I 2022 kom det nye regler som sier at det ikke er tillatt å lade elbilen på vanlig stikkontakt.

Nye krav om ladeboks

Fra og med 2022 er det krav om at alle nye installasjoner av elbillader gjøres med ladeboks. Ladeboksen skal være mode 3 med type 2 kontakt.

Den nye forskriften stiller ingen krav til at de som tidligere har fått installert egen stikkontakt til elbilen må oppgradere til ladeboks. På den annen side er en ladeboks mye sikrere, og vil også legge bedre til rette for effektiv lading.

Ladeboks til elbillading er det tryggeste alternativet på flere måter. Ladeboksen er bygget opp for å tåle stor belastning over lengre tid og har flere sikkerhetstiltak installert for å sikre trygg bruk.

Holder du til i Molde eller Åndalsnes og trenger en elbil lader installert? Vi utfører oppdrag i hele Romsdal.

Oppgradering av strømnettet

Når du kjøper elbil må du også tenke på hvilke andre oppgraderinger som kan være nødvendig å utføre. Mange opplever at strømnettet ikke har nok kapasitet til å effektivt skulle lade opp elbilen. Dersom strømnettet ditt har dårlig kapasitet, kan det være en ide å gjøre en oppgradering av strømnettet før du får på plass en elbillader.

I noen tilfeller setter vi som forutsetning at f.eks sikringsskapet får en oppgradering. Har du et eldre sikringsskap? Hør med oss om et tilbud.

Skal du ha smart ladeboks?

Videre kommer valget mellom vanlig ladeboks eller smart ladeboks. Det er mange som synes en ordinær ladeboks holder, men dersom du ønsker å kunne regulere strømforbruket ytterligere, vil du gjøre best i å investere i en smartlader. En smartlader lar deg kontrollere når du ønsker å lade elbilen. Det betyr at du kan pause ladingen når strømprisene er høyest, og du kan lade den på natta slik at bilen er fulladet og klar til å gå når du våkner neste morgen.

Ønsker du å vite mer om hvilke muligheter du har ved elbillading? Vi utfører oppdrag i Molde og kan hjelpe deg med installasjon av elbillader. Vi kan også hjelpe med oppsett av elbillader i sameier.

Bestill en befaring for oppsett av elbillader i dag!

Bestill befaring

Vi tilbyr en uforpliktende befaring og pristilbud!

X

Kontakt oss

Takk! Din melding har blitt mottatt, og vi vil kontakte deg så fort som mulig!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Kontakt